جوانان و نقشه راهی تازه‌ برای دهه پنجم انقلاب

استفاده از جوانان به عنوان صاحبان دهه‌های بعدی انقلاب، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های بیانیه رهبر انقلاب در پایان دهه چهارم انقلاب اسلامی بود که نوید بخش ساخت جامعه‌ای آرمانی با حکومتی اسلامی به دست این قشر است.

بیانیه‌ی مهم مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مورد گام دوم انقلاب، در واقع یک سند و راهکاری است که به منظور اجرا در دهه پنجم انقلاب مد نظر قرار گرفته‌، هسته مرکزی این سند «سپردن کار به جوان‌ها» با هدف «یک پیشرفت همه‌جانبه» است.

مخاطب قرارگرفتن جوانان یعنی حدود ۳۵ میلیون نفر از جمعیت ایران و این یعنی توجه به جوانان به عنوان هویت آینده‌ی واقعی کشور، نه آینده‌ای تخیلی، بلکه آینده‌ای که قوه‌ی آن امروز در جان امت در قالب همین جوانان بُروز کرده است.

در واقع، اعلام بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی  و اشاره به نکات ویژه‌ای همچون به اوج رسانیدن مشارکت مردمی و مسابقه‌ی خدمت‌رسانی، فصل الخطاب جوانان مبنی بر محور تحقق نظام پیشرفته‌ی اسلامی و نیروی انسانی مستعد و کارآمد جوان به عنوان مهم‌ترین ظرفیت امیدبخش کشور، نقش سازمان‌های مردم نهاد جوانان کشور را برای تحقق این اهداف پررنگ‌تر می‌کند.

فعالیت ۱۰۰ سازمان مردم نهاد جوانان در استان کرمان

محمدتقی امیری خراسانی، مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان در گفت و گو با خبرنگاربه بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر گام دوم انقلاب اشاره کرد و یادآور شد: در این بیانیه به نقش جوانان برای ادامه‌ی راه تأکید شده است.

جوانان و نقشه راهی تازه‌ برای دهه پنجم انقلاب

وی افزود: تجربه نشان داده است، در هر صحنه‌ای که جوانان گام برداشته اند، نقش، وجود و حضور مثبت خود را ثابت کرده اند.

امیری خراسانی تعداد سازمان های مردم نهاد جوانان این استان در اواخر سال ۹۵ را حدود ۵۰ سمن دانست و افزود: در حال حاضر این تعداد به ۱۰۰ سمن رسیده است.

وی با اعلام اینکه این روند رو به رشد ادامه دارد، تصریح کرد: اکنون تأکیدمان روی بازدهی کار این سمن‌های جوان است.

امیری خراسانی به اتفاقات اخیر سیل در کشور اشاره کرد و ضمن تقدیر از اقدامات خیرخواهانه سازمان های مردم نهاد جوانان این استان افزود: سمن‌های جوانان استان کرمان که به صورت خودجوش وارد عمل شدند، در امر کمک رسانی از پیشگامان بودند و اقدامات فعالانه و شبانه روزی آن‌ها قابل ستایش است.

وی با بیان اینکه حضور جوانان در عرصه‌های مختلف می‌تواند راهگشا باشد، تأکید کرد: حضور پرشور و داوطلبانه سازمان‌های مردم نهاد جوانان در کمک رسانی به سیل زدگان برگ زرینی را برای حوزه جوانان رقم زد.

ارائه وام‌های کارآفرینی و افزایش مشارکت نهادمند جوانان

روح اله اسدی، معاون فرهنگی و امور جوانان استان کرمان در با اشاره به اینکه تمام تلاش خود را بکار می‌گیریم تا سخن مقام معظم رهبری در مورد نقش مؤثر جوانان در گام دوم انقلاب محقق شود، به برنامه‌های اندیشیده شده برای رسیدن به این مهم اشاره کرد و گفت: وام‌های کارآفرینی و افزایش مشارکت نهادمند جوانان از طریق رشد کمی و کیفی سمن‌ها از برنامه‌های اصلی ما در این حوزه است.

وی از بازپرداخت بیش از ۶ میلیارد تومان وام‌های کم بهره برای کارآفرینی و اشتغالزایی در حوزه جوانان خبر داد و افزود: طبق تفاهم نامه‌ی امضا شده بین وزارت ورزش و جوانان و صندوق کارآفرینی امید و بانک قرض الحسنه رسالت، بیش از ۳ میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق کارآفرینی امید و ۳ میلیارد تومان از محل بانک قرض الحسنه رسالت، تسهیلات در اختیار جوانان قرار گرفته است.

جوانان و نقشه راهی تازه‌ برای دهه پنجم انقلاب

اسدی تصریح کرد: حمایت از طرح‌های سمن‌ها در خصوص عملیاتی کردن گام دوم انقلاب، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و استفاده از ظرفیت ستاد ساماندهی امور جوانان به منظور تسریع و تسهیل برنامه‌های راهبردی از دیگر اقدامات ما برای کمک به حضور موثر جوانان در گام دوم انقلاب است.

وی یادآور شد: هم اکنون نیز دامنه‌ی فعالیت هایمان افزایش یافته، به عنوان مثال با نیرو‌های مسلح برای آموزش ۱۰۰۰ نفر از سربازان وظیفه در فاز نخست تفاهم نامه داریم، علاوه بر این، برگزاری دوره‌های تحکیم خانواده نیز در همه‌ی شهرستان‌ها افزایش می‌یابد.

تلاش جهاد گونه جوانان در تحقق بیانیه‌ی گام دوم رهبر انقلاب در حوزه‌ی خانواده

موفقیت، کامیابی، سربلندی و کامروایی، ماجرای بزرگ زندگی است که آرزوی دلربا و دلپذیر همه نسل‌ها در همه عصر‌ها بوده است و خواهد بود. این پدیده زیبا و زرین، ره آورد ترکیب انسان با لحظه لحظه‌های زندگی است و خانواده رکن اساسی اجتماع و زیربنای تربیت، اخلاق، آداب و سنن جامعه و به عنوان بنیادی‌ترین نهاد اجتماعی محسوب می‌شود که در اسلام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، موفقیت و استحکام خانواده موجب موفقیت و توسعه جامعه می‌شود.

رامین عبدلی، دبیر مؤسسه مردم نهاد کلبه آسمانی  با اعلام اینکه موسسه مردم نهاد کلبه آسمانی با مجوز رسمی از وزارت ورزش و جوانان از سال ۹۴ در زمینه تحکیم بنیان خانواده و ازدواج شروع به کار کرده است، گفت: ما به دنبال ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی و مبارزه با سبک زندگی که با تفکر اشتباه غربی در کشور رواج پیدا کرده هستیم، چرا که این سبک غربی به فرموده مقام معظم رهبری زیان‌های جبران ناپذیری به کشور و ملت ما وارد کرده است.

ترویج طرح سبک زندگی شهیدان و بزرگان دینی در کنار مباحث علمی

وی افزود: موسسه مردم نهاد کلبه آسمانی برای تحقق هدف مقام معظم رهبری به ویژه در حوزه خانواده که در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره کرده، با توجه به تاکیدات ایشان در زمینه‌ی تهاجم فرهنگ غربی در خانواده‌ها و تغییر سبک زندگی، طرحی را از ۴ سال گذشته اجرا کرده و امسال هم قوی‌تر از گذشته ادامه خواهد داد و آن طرح اردویی ـ آموزشی فصل زندگیست که ما در این طرح سبک زندگی شهیدان و بزرگان دینی را در کنار مباحث علمی در زمینه خانواده به زوج‌ها ارائه می‌کنیم.

جوانان و نقشه راهی تازه‌ برای دهه پنجم انقلاب

عبدلی با اشاره به اینکه این طرح در فضایی کاملاً صمیمانه و به دور از یکنواختی‌ها برگزاری شده، از شرکت ۷۵۰ زوج شرکت کننده در این طرح طی ۴ سال گذشته خبر داد.

راه اندازی اپلیکیشن فصل زندگی با هدف ازدواج آگاهانه

وی تصریح کرد: موسسه با برگزاری جشن‌های گروهی در سطح استان اهدافی را دنبال می‌کند که از مهمترین آن‌ها ترویج فرهنگ ازدواج آسان، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و سهولت دسترسی جوانان به مراکز مشاوره است که در این رابطه هم اپلیکیشنی طراحی کرده ایم که جوانان از این پس با استفاده از آن می‌تواند به صورت رایگان از خدمات مشاوره آنلاین قبل از ازدواج در هر جا که هستند استفاده کرده و در واقع آگاهانه ازدواج کنند.

عبدلی با اعلام اینکه این اپلیکیشن با نام فصل زندگی در ادامه ی اجرای طرح فصل زندگی است، یادآور شد: به دنبال این هستیم که با نگاه مثبت استاندار این طرح را تصویب و اجرای آن را به صورت مصوبه به سازمان‌های مرتبط استان داشته باشیم.

دبیر مؤسسه مردم نهاد کلبه آسمانی با اشاره به اینکه این موسسه با سابقه چندین ساله خود توانسته است با سازمان‌های مختلفی همکاری داشته و برنامه‌های خود را اجرا کند، گفت: سازمان‌هایی از قبیل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقع جرم دادگستری استان در زمینه مراکز مهر خانواده و بنیاد صیانت از نهاد خانواده، با گنگره بزرگداشت ۶۵۰۰ شهید استان در قالب پیوند فاطمی، با قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه استان در زمینه توانمند سازی خانواده‌ها در مناطق محروم، با شهرداری کرمان در زمینه نمایشگاه و جشنواره، با هلال احمر استان در زمینه طرح‌های آموزشی خادم و با مجمع خیرین کشور در زمینه راه اندازی مجمع ملی خانواده و ازدواج در کشور و مجمع استانی در حال همکاری هستیم.

جوانان و نقشه راهی تازه‌ برای دهه پنجم انقلاب

حمایت از ۶۳۰ زوج کرمانی در زمینه های آموزشی و مالی

عبدلی، برگزاری جشن‌های ازدواج آسان گروهی و تکی عقد و عروسی در مناطق مختلف استان، برپایی جشن‌های ملی در فواصل مختلف با رویکرد ازدواج آسان و برگزاری نمایشگاه و جشنواره ازدواج را از دیگر اقدامات این موسسه عنوان کرد و افزود: موسسه مردم نهاد کلبه آسمانی تا به امروز از ۶۳۰ زوج کرمانی هم در زمینه آموزشی و هم در زمینه مالی حمایت کرده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با حضور در مناطق محروم استان در تلاشیم کار‌هایی را به منظور توانمند سازی خانواده‌ها و بانوان آن منطقه انجام دهیم، تصریح کرد: با تدوین طرحی، تصمیم داریم ضمن هماهنگی با سازمان‌های مرتبط، آن را اجرایی کنیم تا هم موازی کاری نشود و هم در آن منطقه کاملاً مفید واقع شویم.

عبدلی با تأکید بر اینکه مجموعه کلبه آسمانی استان کرمان آمادگی کامل خود را در اجرای سیاست‌ها و فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای گام دوم انقلاب اسلامی که خطاب به جوانان بوده را اعلام می‌دارد، یادآور شد: ما در نیمه راه گام نخست در عرصه‌های امنیت، فرهنگی و اجتماعی حضور داشته ایم و در گام دوم نیز در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی حضور خود را پررنگ‌تر خواهیم کرد.

جوانان بازوی قوی برای دولت ها و وارثین فردای جامعه

سازمان‌های مردم نهاد جوانان تا به امروز به مانند یک بازوی قوی برای دولت‌ها عمل کرده اند و در عرصه‌های مختلف کمک حال دولت و حامی مردم بوده اند، امروزه هم در کشور ما اگر مردم و جوانان در میدان نباشند، دولت نمی‌تواند اهداف خود را به خوبی پیش ببرد.

جوانان و نقشه راهی تازه‌ برای دهه پنجم انقلاب

علی یزدان پناه احمدآبادی عضو هیئت رئیسه مجمع ملی سازمان‌های مردم نهاد جوانان کشور در  با اشاره به تشکیل اولین مجمع ملی جوانان کشور در کرمان، سال ۱۳۹۸ را سالی پر از امید برای جوانان دانست و گفت: تشکیل این مجمع نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان ایران زمین خواهد بود و امسال نیز شاهد تصمیم‌های نو برای جوانان خواهیم بود که همه امید داریم بهتر از گذشته باشد.

یزدان پناه احمدآبادی با اشاره به سخن حضرت امام علی (علیه السلام) مبنی بر اینکه "هرگاه به مشورت نیازمند شدى، نخست به جوانان مراجعه نما، زیرا آنان ذهنى تیزتر وحدسى سریع‌تر دارند"، افزود: جوانان به عنوان نیرو‌های فعال و پرتلاش نقش مهم و ارزنده‌ای در ساختار یک جامعه دارند و وارثین فردای جامعه محسوب می‌شوند.

لزوم تربیت نیروی جوان کارآمد و توانمند در حوزه‌های مختلف

بازرس مجمع ملی جوانان کشور تصریح کرد: از تأکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر حضور جوانان در عرصه‌های مختلف، درمی یابیم که پیمودن این مسیر بدون حضور جوانان میسر نیست.

جوانان و نقشه راهی تازه‌ برای دهه پنجم انقلاب

یزدان پناه احمدآبادی یادآور شد: در راستای تحقق اهداف راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب، آینده کشور نیاز به تحولی گسترده برای جایگزین کردن نسل جوان دارد و این امر مستلزم تربیت نیروی جوان کارآمد و توانمند در حوزه‌های مختلف است.

ضرورت احیای سازمان ملی جوانان

وی تحقق بیانیه گام دوم انقلاب را مستلزم استقلال حوزه جوانان دانست و گفت: پیگیری امور جوانان و پرورش سرمایه انسانی جوان، نیازمند مجموعه‌ای مستقل تصمیم سازی برای این حوزه است و احیای سازمان ملی جوانان یک امر ضروریست.

یزدان پناه احمدآبادی با اشاره به بررسی لایحه تفکیک وزارت ورزش و جوانان در مجلس شورای اسلامی گفت: در راستای تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب مبنی بر تاکید حضور جوانان در عرصه‌های مختلف، از نمایندگان مجلس می‌خواهیم به این لایحه رأی مثبت دهند.

وی به گستردگی حوزه ورزش وزارت ورزش و جوانان و قرار گیری جوانان در سایه ورزش اشاره کرد و افزود: ضروری است که جداسازی حوزه جوانان و احیای سازمان ملی جوانان به منظور انجام فعالیت تخصصی و توانمند سازی جوانان تسریع گردد.

جوانان میدان دار عرصه مدیریت

محمد سعیدی، کارشناس جامعه شناسی در با بیان اینکه هر جا از نیروی جوان به معنی واقعی ( نه در قالب شعار) استفاده شده، بُرد‌های زیادی برای جمهوری اسلامی حاصل شده است، به ۸ سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اشاره کرد و گفت: در دوران دفاع مقدس، سنین فرماندهان جنگ بین ۱۹ تا ۲۵ سال بود، در این مقاطع به جوانان اعتماد شد و جنگ را اداره کردند و ماحصل این اعتماد هم، پیروزی‌ها بزرگی بود که رخ داد.

وی افزود: در سال‌های پس از پایان جنگ تحمیلی هم همین گونه بوده، طوری که در عرصه‌های مختلف نظیر موشکی و دیگر علم و فناوری هر جا به جوانان اعتماد کردیم، نتیجه گرفته ایم.

جوانان و نقشه راهی تازه‌ برای دهه پنجم انقلاب

سعیدی تصریح کرد: پیش از این، می‌توانستیم این نکته را در سبک عزل و نصب‌های جدید رهبر انقلاب دریابیم، اما در پیام اخیر ایشان، این تأکید بر جوانان، خود را به صورت جدی تری نمایانده و با این بیانیه به طور رسمی و بی سابقه‌ای کار به جوانان محول شده است.

مدیران باتجربه به عنوان مشاورانی کارآمد در کنار مدیران جوان

وی با تأکید بر اینکه یکی از مواردی که مسئولان ذیربط باید برای حمایت از جوانان انجام دهند، اعتماد و باور آن‌ها است، یادآور شد: مسئولان اجرایی هر کشوری با اعتماد و باور به نیرو‌های جوان می‌توانند فضا را برای حضور فعال‌تر آن‌ها ایجاد کنند، ضمن اینکه حضور جوانان در عرصه‌های مدیریتی به معنای کنار گذاشتن مدیران باتجربه کشوری نیست و آن‌ها می‌توانند به عنوان مشاوران کارآمد در کنار و همراه مدیران جوان باشند.

جوانان و نقشه راهی تازه‌ برای دهه پنجم انقلاب

این جامعه شناس بیان داشت: اعتماد و باور جوانان موجب شکوفایی خلاقیت و توانمندی آن‌ها می‌شود، ضمن اینکه بهروری و راندمان مثبت کشور در حوزه اقتصادی و مدیریتی را افزایش خواهد داد.

سعیدی گفت: در سال‌های گذشته حضور جوانان در سازمان ها، نهادها، شورا‌ها و مجلس روند مثبتی نسبت به گذشته داشته و این حضور بیانگر نیاز سیستم مدیریتی کشور به حضور مدیران جوان است.

وی افزود: بیشترین راندمان کاری را همین مدیران و نمایندگان جوان در حوزه‌های مختلف دارند، ضمن اینکه مدیران و نمایندگان جوان با حضور فعال خودشان در شبکه‌های اجتماعی توانستند اعتماد عمومی را جلب کنند و گزارشات مثبتی را به جامعه ارائه دهند.

وی تصریح کرد: حضور جوانان به دلیل خلاقیت، نوآوری، پرانرژی بودن و ریسک پذیری آنها در عرصه‌های مدیریتی تنها باعث کاهش نرخ بیکاری نیست بلکه موجب پویایی و قدرتمند شدن جامعه و سیستم مدیریتی کشور می شود و می تواند در کشور تحول آفرین باشد.

جوانان و نقشه راهی تازه‌ برای دهه پنجم انقلاب

حرف آخر ...

جوانان در هر جامعه نیرو‌های محرک و سرمایه‌های آن کشور محسوب می‌شوند، با توجه به اینکه بیش از ۳۲ درصد جمعیت کشور را جوانان بین ۱۵ تا ۳۰ سال تشکیل می‌دهند، ضرورت سرمایه‌گذاری برای جوانان و ایجاد بستر‌های لازم به منظور رشد و آموزش آن‌ها نیاز به حمایت احزاب و مسئولان کشور دارد.