مدیر ناحیه آهنسازی شرکت فولاد مبارکه اصفهان علت کسری مواد اولیه را صادرات کنسانتره بیان کرد و گفت: اکنون برای تولید حدود هفت و نیم میلیون تن گندله، با کمبود کنسانتره سنگآهن مواجه هستیم.
رحیم عبدی افزود: شرکت فولاد سنگان، یکی از شرکتهای زیرمجموعه نیز، با کمبود مواد اولیه برای تولید گندله روبهرو است که اگر نیاز آن به مواد اولیه برطرف شود، میتواند بخشی از گندله فولاد مبارکه را نیز تأمین کند.
وی ظرفیت تولید گندله شرکت فولاد مبارکه را حدود هفت میلیون و 500 هزار تن بیان و اضافه کرد: میزان گندله نیاز این شرکت ، حدود 11 میلیون و 700 هزار تن است و مقدار کسری از شرکتهایی نظیر گلگهر، فولاد زرند ایرانیان و فولاد سنگان خریداری میشود. به همین علت ، ظرفیت مازاد تولیدی گندله نداریم که بتوانیم به فروش آن فکر شود.
مدیر ناحیه آهنسازی شرکت فولاد مبارکه اصفهان ضمن مخالفت با واردات کنسانتره سنگآهن به کشور، تصریح کرد: کنسانتره تولید داخلی کیفیت خوبی دارد و عیار آن به 67 درصد میرسد. اگر صادرات این ماده محدود شود، میزان تولید آن، پاسخگوی نیاز کارخانه های فولاد کشور خواهد بود. درجایی که 18 میلیون تن کنسانتره و سنگآهن تولید داخلی را صادر میکنیم، واردات کنسانتره نه تنها منطقی نیست بلکه صرفه اقتصادی نیز ندارد.
عبدی در خصوص روند تولید گندله گفت: اندازه حدود 95 درصد سنگآهن درشت دانه نوع هماتیتی یا مگنتیتی کمتر از یک میلیمتر بوده که بعد از ورود به آسیابهای گندلهسازی،75 تا 80 درصد آن به کمتر از 45میکرون میرسد. در ادامه مخلوط سنگآهن آسیاب شده و چسب بعد از آمادهسازی به دیسکهای تشکیل گندله خام ارسال میشود.
وی افزود: در دیسکهای گندلهسازی، مخلوط سنگآهن به گندله خام به اندازه 5 تا 25
میلیمتر تبدیل میشود. بعد از سرند کردن گندله خام توسط سرند غلطکی، گندلههای با اندازه 8 تا 16 میلیمتر وارد کوره پخت میگردند. در کوره پخت، گندله خام با عبور از مراحل خشک کردن، پیش گرم، پخت و خنک کردن به استحکام مناسب برای استفاده در فرآیند احیاء مستقیم رسیده و از کوره پخت خارج میشود.
Traveling Grate فناوری مورداستفاده درخط گندله شرکت فولاد مبارکه،کاربردی ترین فرآیند گندلهسازی در جهان است که یکی از مزایای این روش، دستیابی به تخلخل بهتر در گندله بوده که قابلیت احیا را بالا میبردو آلایندگی کمتر محیط زیست راهم به همراه دارد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان بزرگترین تولید کننده محصولات فولادی به میزان سالانه حدود هفت میلیون و 200 هزار تن در بین شرکت های خاورمیانه و بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی جهان با ظرفیت بیش از 11 میلیون تن در سال است.
ورق های تولید شده در این شرکت در صنایع دریایی،نفت،گاز و خودرو سازی کاربرددارد.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان مجهز به هفت مجتمع صنعتی در کشورو بیش از 20 هزار نفر در بخش های مختلف آن فعالیت دارند.